Excursie Dordrecht

Wanneer:
za, 17. september 2022, 09:00 h - 17:00 h
Locatie:
Dordrecht
Categorie:
Excursie
Excursie Dordrecht

Omschrijving

Bezoek aan de stad van de gebroerders De Witt.

1672 was ook voor de gebroeders de Witt een Rampjaar. Dordt was hun domicilie, de oudste stad van Holland en zeker waard bezocht te worden in het kader van het Rampjaar. Ook de najaarslezing heeft de gebroeders de Witt als thema.

Voor de excursie naar Dordrecht geldt het volgende programma: na de gebruikelijke koffie met gebak een stadswandeling door het oude Dordt met als belangrijk thema ‘de gebroeders de Witt’, vervolgens een heerlijke lunch en dan een vrij programma, waarin u het Hof van Nederland kunt bezoeken. Een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering (Willem van Oranje) de basis werd gelegd voor de Vrijheid van Nederland en waar in 1618 de Synode van Dordrecht plaats vond (Maurits), die een einde probeerde te maken aan de godsdienstige controverses in de Republiek. Ook werd toen de opdracht gegeven voor een zo getrouw mogelijke vertaling van de Bijbel (Statenbijbel).

Of een bezoek aan het Dordrechts Museum, een van de oudste musea van Nederland, met een zeer gevarieerde collectie van oude, moderne en hedendaagse kunst.

Of het Dordts Patriciershuis met een stel volledig ingerichte stijlkamers.

Ook de Grote Kerk Dordrecht is zeer de moeite waard. De kerk heeft een belangrijke rol gespeeld bij de Dordtse Synode.

Daarnaast is een uurtje shoppen natuurlijk ook mogelijk.

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hebben de kosten vastgesteld op € 45,00 per persoon. Dit is inclusief busreis, koffie/thee/gebak, rondleiding met gids en de lunch.

Wij verzoeken u, na aanmelding, per direct het verschuldigde bedrag over te maken op onze bankrekening NL05RABO0103182454, onder vermelding van uw naam en de excursie Dordrecht.


Locatie

Locatie:
Dordrecht
Land:
Netherlands