Archivalia 

klik op de link om het PDF bestand te openen.

pagina 1 van 10 

 pagina   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

15.  Akte, waarbij Johan Wolfert van Brederode, heer van Vianen al zijn leenmannen gelast om vóór 1 juli te verschijnen voor het leenhof van Vianen om hem als nieuwe leenheer hulde te doen, 1620 mei 5. Met opgedrukt zegel.1 charter
16.  Akte van belening door de Staten van Holland van Peter Dircxs. te Heicop met de helft van 5½ mogen land te Heicop aan de pompmolen aan het eind van de landerijen van Jan Janssen Swaenskuijken, belend boven Cornelis Huijbertss. en beneden de gemeenlandsvliet, 1641. 1 charter N.B. Zegel verloren
17.  Akte van belening door de Staten van Holland van Cornelis van Wijk te Culemborg met vijf morgen land te Lakerveld, 1725.1 charter N.B. Zegel verloren.
18.  Akte van belening door de Staten van Holland van Willem Jansz. met de helft van een hoeve lands aan de oostzijde op Lakerveld, belend noordwaarts de erfgenamen Annigje Hendriks Speltenburch, 1725. 1 charter N.B. Zegel verloren.
19.  Akte van belening door de Staten van Holland van Pieter Backer van der Pijll, burgemeester van Ameide, met elf morgen land op Lakerveld, belend boven de nakomelingen van Emmichjen Dobber en beneden de erfgenamen van Gijsbert Hendriksz., na het overlijden van zijn broer Boudewijn Helmichsz., 1735. 1 charter N.B. Zegel verloren.
20.  Akte van belening door de Staten van Holland van Pieter van der Pijll, heer van Lexmond, met 8½ morgen land te Lakerveld, strekkende oostwaarts van de Lakerveldseweg tot aan de Zederik, belend noordwaarts de erfgenamen van Peter Meessen en zuidwaarts professor Voetius, na overlijden van zijn vader Nicolaas van der Pijll, 1740. 1 charter N.B. Zegel verloren.
21.  Akte van belening door de Staten van Holland van Adriana Catharina Vink, echtgenote van Willem Bijlwerf, te Leerdam met een halve morgen land te Zijderveld, belend boven de graaf van Culemborg en beneden Coenraat van Eck, predikant te Everdingen, na overlijden van haar moeder Maria Louisa Vligerius, wed. van Diderik Vink, 1746. 1 charter N.B. Zegel verloren
22.  Akte van belening door de Staten van Holland van Jan Cornelis Cortenoever met een viertel lands op Cortenoever in het gerecht van Lexmond, belend boven juffr. Scherpenseel en beneden Jan Cornelis Cortenoever, na overlijden van Cornelis Jansen Cortenoever, 1748. 1 charter N.B. Zegel verloren.
eeg  
eeg  
eeg  
eeg  
eeg  

x